Penalizat dacă pagina web nu are o versiune mobilă

Se pare că vor fi retrogradate toate paginile web care nu au o versiune pentru mobil. Asta înseamnă că, la căutarea de pe mobil sau tabletă, toate paginile web, bloguri, magazine etc, care nu au versiune pentru mobil vor fi mai în coada listei, iar cele optimizate pentru mobil, vor fi afișate mai sus.

Marți, 21 aprilie, Google va face un update major la algoritmul său de căutare pe Internetul mobil, care va schimba ordinea de apariție a site-urilor atunci când utilizatorii vor cauta ceva de pe telefon sau tableta. Cum va afecta aceasta modificare milioane de business-uri?

Algoritmul va începe sa favorizeze site-urile cu variante pentru mobil (cele cu text mare, link-uri ușor de accesat si care se redimensionează în funcție de ecranul de pe care sunt vizualizate), acestea fiind poziționate mai sus în căutările pe Google.

Totodată, site-urile fără versiune speciala pentru mobil vor fi retrogradate. Aproximativ 60% din traficul online vine acum de pe mobil și Google vrea ca utilizatorii să aibă o experiență plăcută de fiecare dată când apasă click pe un link de pe dispozitivul lor mobil.  (spune dailybusiness.ro)

Lasă un comentariu